Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 september 2018

Verslagen wijkoverleg komen terug op de website

De gemeente Schiedam heeft sinds kort een vernieuwde website. Een verbetering op een aantal punten, maar wat mij en een aantal andere mensen opviel: de verslagen van de wijkoverleggen zijn verdwenen!

Wel staat op de site de mededeling, dat deze op te vragen zijn via het secretariaat. Wat mij betreft een ongewenste procedure. Verslagen van wijkoverleggen dienen voor iedereen direct bereikbaar op de website te staan. Erom moeten vragen werpt een ongewenste, extra hindernis op. En dat is niet te rijmen met een gemeente die open en transparant wil zijn.

Ik heb de betreffende afdeling om uitleg gevraagd. Dit heeft mij geleerd, dat de nieuwe website een format met zich meebrengt, dat niet aansluit op de wijze waarop de verslagen in het verleden werden gepubliceerd. Laat mij u niet vermoeien met technische details (waarvan ik bovendien geen kennis heb), maar zodra de problemen opgelost zijn, worden de verslagen gewoon weer gepubliceerd. Op dat moment ook met een functie, waardoor ze ook te raadplegen zijn door mensen met een visuele beperking.

Een antwoord waarover ik vooralsnog tevreden ben. Wel heb ik gevraagd de tekst op de website iets aan te passen. Zodat voor iedereen duidelijk is, dat de verslagen van toekomstige wijkoverleggen gewoon weer online komen te staan.

John van Sliedregt
Fractievoorzitter D66 Schiedam