Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 februari 2019

Intercitystops blijven in Schiedam!

Dat was even een mooi bericht: Staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaat, samen met de Metropoolregio, zo’n 27 miljoen investeren in de treinsporen tussen Rotterdam en Schiedam.
Hierdoor is het mogelijk om ook in de komende jaren (wanneer deze sporen intensiever gebruikt gaan worden door de NS) intercitytreinen te laten stoppen op station Schiedam-Centrum.

Die intercitystops zijn de afgelopen jaren een constant punt van aandacht geweest. De NS wilde deze laten vervallen. Vanuit Schiedam is jarenlang gelobby’t om de intercitystops te behouden voor Schiedam. Niet alleen omdat dit belangrijk is voor onze stad en haar inwoners, maar ook omdat tienduizenden reizigers uit de regio Schiedam gebruiken als OV-overstappunt.

In de vorige raadsperiode is door enkele fracties, waaronder D66 regelmatig aandacht hiervoor gevraagd bij hun Tweede Kamerfracties.  Toenmalig wethouder Marcel Houtkamp heeft zich binnen de Metropoolregio en ook in Den Haag sterk gemaakt voor het behoud van de intercities voor Schiedam. Dit leverde eind 2017 al een toezegging op, die nu definitief is vastgelegd.

D66 is hier erg blij mee. Voor Schiedam en voor de inwoners van de gemeenten om ons heen!