Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 maart 2019

Productiviteit en Efficiëntie

Tijdens de raadscommissie van 5 maart heeft de Ouderen Partij Schiedam (OPS) een motie aangekondigd, die pleit voor de afschaffing van de sollicitatieplicht voor werkzoekende zestigplussers.

De motie is uitgebreid in deze raadscommissie besproken en tijdens de raadsvergadering van 12 maart in stemming gebracht. D66 is van mening dat de motie van OPS geen nieuwe oplossing biedt, maar exact dezelfde oplossing is, als dat het college nu aanbiedt. En dan niet eens in een nieuw jasje!

Het college heeft de raad een feitelijke reactie gegeven op de vragen die zijn gesteld naar aanleiding van de motie. Daarin geeft het college aan dat zestigplussers die langer op de arbeidsmarkt actief willen blijven, maatwerk te bieden. Daarnaast geeft het college ook aan dat zestigplussers die langdurig werkzoekend zijn en waarbij de afstand tot de arbeidsmarkt groot is, al geen actieve sollicitatieplicht hebben. Uiteindelijk behaalde de motie geen meerderheid.

D66 heeft er erg veel moeite mee, dat zoveel tijd aan deze motie is besteed en dat de gemeenteraad niet actief op zoek gaat naar nieuwe innovatieve manieren en of voorzieningen om de uitdagingen van de stad aan te pakken. Bakkeleien over een motie die in feite niets toevoegt aan het bestaand beleid, is zonde van de tijd!

Zonde van de tijd van de ambtenaren, het college, de gemeenteraad, maar bovenal de tijd van de Schiedammer. Zij hebben de gemeenteraad het vertrouwen gegeven, dat wij met nieuwe energie, de uitdagingen van de stad aanpakken. Schiedammers willen concrete verbeteringen kunnen zien in, zowel de stad als hun welzijn. Met deze motie doet de gemeenteraad de Schiedammers te kort.

Daarom ook de oproep van D66 aan de collega raadsleden: JA natuurlijk moet er politiek bedreven worden, maar laat dat dan wel op een constructieve en bovenal efficiënte manier gebeuren! Zodat de stad er wat aan heeft en wij na deze raadsperiode terug kunnen kijken op een productieve, maar efficiënte raad.

 

Anouschka Biekman
Raadslid D66