Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 3 oktober 2019

Op bezoek in Den Haag

Op woensdag 25 september was ik in de Tweede Kamer, voor overleg over Rotterdam The Hague Airport (Zestienhoven).

Naast mij waren er vertegenwoordigers van D66 Rotterdam, D66 Lansingerland, D66 Den Haag en D66 Zuid-Holland, om te spreken met D66 Tweede Kamerlid Jan Paternotte. Iedereen was het er over eens dat gezien de huidige geluidsoverlast uitbreiding voorkomen moet worden.

Zoals het er nu naar uitziet zal er in 2019/2020 door de tweede kamer een luchtvaartbesluit over de luchtvaart in Nederland genomen worden. Het regionale D66-standpunt is:

  • Geen verdere groei van RTHA.
  • Betere handhaving van de huidige geluidsnormen. Dat betekent contouren die niet gebaseerd zijn op een oud rekenmodel, maar op feitelijke metingen, een handhaafbaar regime van de gemeten contouren van RTHA en gezondheidseffecten dienen te worden meegenomen.
  • De contouren moeten beter verankerd worden in de wet. Momenteel wordt de wet niet eens overtreden als er overschrijdingen plaatsvinden en kan er dus niet gehandhaafd worden.

Jan Paternotte gaf aan dat onze Tweede Kamerfractie zich daarvoor zal inzetten. Wij zullen hem daar zoveel mogelijk in ondersteunen en regelmatig overleg voeren over de voortgang.

Arjen Kuin
Raadslid D66 Schiedam