Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 juni 2020

In Memoriam Henk Bussching

Vanmiddag werden bestuur, fractie en wethouder van D66 Schiedam overvallen door het nieuws dat Henk Bussching afgelopen zaterdag overleden is.

Henk was een trouw lid van D66. Daarnaast was hij ook een zeer betrokken Schiedammer.  Of het nu ging om “nabuurschap”, verlaagde stoepranden voor rollatorgebruikers, veiliger kruisingen, sportvoorzieningen voor senioren: Henk kwam er voor op.

En dat ging dan vooral op zijn Henk Busschings: zeer direct!
Hij was een terriër: als hij iets in zijn hoofd had, liet hij niet zomaar los. Dus in menig gesprek kwamen de onderwerpen die hem aan het hart gingen terug.
En dan kon het trouwens best knetteren.  Maar het voordeel van zijn directe manier van communiceren was, dat je net zo direct op zijn opmerkingen kon reageren. Wel zo duidelijk! Het schiep een band.

Dat hij trots was op “zijn” D66 was overduidelijk. Onder menig bericht van D66 of van een van de raadsleden op social media plakte hij de welbekende duim, met daarin het partijlogo.

Ik vermoed, dat veel Schiedammers Henk in de afgelopen jaren weleens tegengekomen zijn. In de raadszaal, tijdens wijkoverleggen, burgertoppen of willekeurige bijeenkomsten, tijdens flyeracties van D66 op straat: Henk was er! En dat merkte ik vandaag, van allerlei kanten komen er reacties en condoleances binnen.

Voor mij was het de laatste jaren een soort vaste routine: als ik voor aanvang van een vergadering de Aleidazaal binnenkwam, zat Henk vaak op zijn vaste plek op de tribune en ging er een arm of duim omhoog als begroeting. Als ik met de auto naar de raadszaal gekomen was, reed hij vaak na afloop met mij mee terug. Met een gesprek bij hem voor de deur als afsluiting.

We gaan hem missen. Binnen D66. De stad Schiedam is een kleurrijk en betrokken inwoner kwijt.
Maar bovenal heeft zijn familie afscheid moeten nemen van een lieve echtgenoot, vader en grootvader. Namens bestuur, fractie en wethouder van D66 betuig ik hen mijn medeleven en wens ik hen veel sterkte. Voor nu en in de tijd die gaat komen.

Het zal raar zijn, de eerstvolgende keer als ik de raadszaal binnenkom en er vanaf de tribune geen arm opgestoken wordt….

John van Sliedregt
Fractievoorzitter D66 Schiedam