Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 14 februari 2021

Zafer Jongeren winnen Valentijnsprijs

De jongeren van Zafer hebben dit jaar de D66 Schiedam Valentijnsprijs gewonnen.
De Valentijnsprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of organisaties, die belangeloos het initiatief nemen tot het verbeteren van hun omgeving. Zonder daarbij te wijzen naar anderen of de gemeente.

De Zafer Jongeren vormen een organisatie van jongeren met meestal een Nederlands -Turkse achtergrond. Zij zetten zich in voor een actieve rol van hun achterban in de Schiedamse samenleving. Een missie die tot doel heeft een samenleving te creƫren waarin iedereen meedoet.
Veel Schiedammers zullen de Zafer Jongeren kennen van hun actie, waarbij zij rozen uitdelen als teken van verbinding.

Hun missie heeft het afgelopen jaar geleid tot een zeer mooie activiteit.
De Zafer Jongeren helpen namelijk inmiddels al bijna een jaar mee aan het bezorgen van maaltijden en boodschappen bij mensen (vooral ouderen), die dit hard nodig hebben. Belangeloos en door weer en wind doen zij iedere week hun ronde.

Naast de Zafer Jongeren werden ook Stichting De Zonnebloem en Bee Serious genomineerd.

De Valentijnsprijs werd door D66 fractievoorzitter John van Sliedregt overhandigd aan Fatih Basalan, voorzitter van Zafer Jongeren.
Vanwege de coronabeperkingen vond de uitreiking dit jaar in aangepaste vorm plaats in de buitenlucht. Vanwege het prachtige winterweer konden de winnaars hierdoor wel letterlijk in het zonnetje gezet worden.